Изграждане на камини-арт

Камините от този тип произхождат от Средновековието. Появяват се за първи път през 12 век, но едва през 13 век се разпространяват. Те били създадени с идеята да защитят задните стени на къщите и да ги предпазят от пожари. Това било особено голям проблем, понеже много къщи били направени с мазилка, която била смес от кал и слама или мек камък.

Направете запитване
    Защитните метални пластини, които се инсталирали в стената осигурявали безопасността, от която са се нуждаели хората. Освен да предпазват структурата на сградите, камините съхранявали топлината по-дълго време. Почти веднага след създаването им, идеята за тях толкова се разпространила толкова, че всеки благородник трябвало да има камина, за да изтъкне класата си.

    По това време, те са били предназначени за висшето общество и са били символ на изящество и стил. Камините са били незаменима част и от обзавеждането на всеки дворец и замък, защото са подчертавали уникалния му дизайн и са допълвали по перфектен начин величествеността на всяка стая. Във всяка приемна зала, камината е била най-важния елемент и около нея са се изграждали останалите детайли на интериора. На повечето от тях са били инкрустирани семейния герб, с което благородниците са искали още веднъж да изтъкнат високия си обществен статус.

    Нашият екип от специалисти успешно успява да пресъздаде този аристократичен стил. С него ще внесете не само уют и романтика в дома си, но и ще се върнете назад във времето и ще превърнете интериора си в истинско изкуство. Предлагаме Ви облицовка на камини във всякакъв стил от Средновековието до Ренесанса. В по-голямата си част, камините са ръчно изработени и сами по себе си са уникални.

    Ние държим на доброто качество и работим само с най-надеждните и висококачествени материали, съобразени с пожарната безопасност. В проектите си използваме димоходи от инокс, двойна оплетка, каменна вата с алуминиево фолио с голяма плътност на Rockwall, въздуховоди с повишена термоустойчивост и отоплителни решетки, които се изработват само за камини.