Изграждане на битови камини в стил „Рустика“

Камините „Рустика“ се приближават най-много до битовия стил. Предпочитани са от клиентите, които искат да прeдадат автентично излъчване на вилите и къщите си. Буквално „Рустика” означава груб, недодялан, селски, но очарованието на битовите камини се крие именно там – в простия начин на живот. В днешното забързано ежедневие много хора търсят как да се отдалечат от градския живот и да се доближат повече до природата и корените си.

Направете запитване
    Камините „Рустика” ще пренесат в дома Ви частица от природата и ще внесат  неподправен уют и топлина, напомняйки за планинска хижа – голяма каменна камина и аромат на изгарящи дърва.

    За изработката им се използват каменни детайли с по-грубоват вид и елементи, които имитират дялан камък. За изграждането им се използват предимно врачански варовик или туфа, които могат да се комбинират с гнайс, балчишки камъни или керамични тухлички. В дизайните на битовите камини в стил „Рустика” се съчетават колони и фризове от класическия стил и резултата е наистина фантастичен. Отделни детайли могат да бъдат и изкуствено състарени – различни повърхности, полиран камък или обработено дърво. След завършването на проекта, битовата камина може да се декорира с различни естествени тъкани с груба текстура като плетива, ръчно плетени килими или ковано желязо.

    Екипът на „Радев Арт“ се е специализирал в проектирането и изграждането на камини в старовремски битов стил. Правили сме камини и от масивен дялан камък, съчетан с тухли втора употреба (стари).

    Държим на доброто качество и работим само с най-надеждните и висококачествени материали, съобразени с пожарната безопасност. В проектите си използваме димоходи от инокс, двойна оплетка, каменна вата с алуминиево фолио с голяма плътност на Rockwall, въздуховоди с повишена термоустойчивост и отоплителни решетки, които се изработват само за камини.

    Не се колебайте, ако имате въпроси, а се свържете с нас. Нашите специалисти са готови да отговори на всичките Ви въпроси и да създадат проект, който отговаря на нуждите и изискванията Ви.